De Wereldschool

De Wereldschool biedt volledig Nederlands afstandsonderwijs aan en is hierin uniek. Op flexibele wijze en overal ter wereld kan met de Wereldschool kwalitatief en erkend onderwijs gevolgd worden. De onderwijsoplossing voor missionarissen en zendelingen die (tijdelijk) met kinderen in het buitenland gaan wonen. Laat je adviseren wat voor jou het meest geschikt is, van een los vak tot het volledige curriculum.

Country
Netherlands
Website
http://www.wereldschool.nl/
Email
info@wereldschool.nl
Phone
+31(0)320 229927
Year Founded
1948
Tuition Fees
https://www.wereldschool.nl/bestellen/
Application

Voor aanmelding kan er een vrijblijvend adviesgesprek plaats vinden met één van onderwijsadviseurs of meld direct aan voor het onderwijs via onze webshop: https://www.wereldschool.nl/bestellen/

Advisement
De Wereldschool biedt erkend onderwijs aan en werkt alleen met bevoegde docenten. Per leerling wordt een docent of vakdocenten toegewezen. De docenten kijken toetsen na, houden de voortgang in de gaten en zijn er voor alle vragen. Bij volledig onderwijs wordt in het voortgezet onderwijs een mentor toegewezen die helpt bij het geven van afstandsonderwijs. Onze adviseurs geven vooraf advies welk pakket voor jouw situatie geschikt is en houden gedurende het volgen van het onderwijs contact met het gezin.

Curriculum Information

Grades
Peuteronderwijs, basisonderwijs 1-8, voortgezet onderwijs vmbo TL, havo, vwo. 2-18 years.
Curriculum

Peuterpakket voor kinderen van 2,5 – 4 jaar

Groep 1-8

vmbo TL 1-4

havo 1-5

vwo 1-6

Het curriculum is volledig in lijn met de Nederlandse kerndoelen opgesteld door het SLO. Wereldschool biedt bijna alle vakken aan die op reguliere scholen aangeboden worden, waarbij er gebruik gemaakt wordt van reguliere lesmethodes.

Structure

Afhankelijk van de pakketkeuze wordt de intensiviteit van de begeleiding afgesproken. In het basisonderwijs geeft de ouder het onderwijs aan de kinderen, in het voortgezet onderwijs neemt de ouder een coachende rol aan.

Teaching Helps

We werken met het online leerlingvolgsteem ‘OnderwijsOnline’. Hierin worden cijfers en resultaten gepubliceerd, staat de link naar de online lesstof en kan gechat worden met de docent.

Records

Cijfers zijn ieder moment in te zien. We werken met methode toetsen en als onafhankelijke methode toets de cito toets. De Cito-toets wordt in het basisonderwijs twee keer per jaar afgenomen.

Accreditation
De Wereldschool is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.